logo casa vacanza

Centro Storico

Met alle klassieke bezienswaardigheden

foto Centro Storico
direct contact

Vul hier uw gegevens in en wij
nemen z.s.m. contact met u op.

Ligging appartementen

Over Centro Storico

Het Historisch Centrum van Rome ofwel Centro Storico is een grote wijk waar u niet omheen kunt tijdens uw verblijf. Het staat vooral bekend om haar pittoreske straatjes, pleinen in authentieke stijl, de vele winkels en ijssalons. In en rondom Centro Storico zijn talloze bezienswaardigheden te vinden. Piazza Navona, het Pantheon, Piazza di Spagna, Trevi Fontein en Campo di Fiori zijn slechts enkele van de highlights in deze wijk. Officieel bestaat Centro Storico uit 9 Rioni, maar deze wijken zijn zo klein dat deze samengevoegd worden tot de noemer ´oude centrum´.

Centro Storico is misschien wel het bekendste en het drukst bezochte deel van Rome, hier is het eigenlijk altijd gezellig druk. ´s Ochtends en ´s middags kunt u hier lekker relaxen, wandelen of winkelen en 's avonds is er zeker gelegenheid om hier uit te gaan.

Piazza di Spagna is een favoriet trefpunt van buitenlandse bezoekers als zowel de Italianen zelf. Het plein is een ideaal vertrekpunt voor een wandeling naar de wereldberoemde monumenten uit de Oudheid, de Renaissance en de Barok, maar ligt ook vlakbij de chicste winkelstraten. De Via Condotti, Via Frattina, Via Margutta en de Via del Babuino kennen veel designer winkels, antiekwinkels en vele galeries waar u uw ogen uit kan kijken. Langs de Villa Medici loopt u naar de prachtige tuinen op de Monte Pincio en vanaf daar kunt u verder omhoog lopen naar het uitgestrekte park Villa Borghese. Dit grote park met eeuwenoude bomen, groene lanen, meertjes en fonteinen biedt plaats aan de Villa Giulla, het museum de Galleria D´Arte Moderna en de Giardino Zoolica (dierentuin).

Wist u dat...

Het Historisch Centrum zich op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO bevindt? Het gaat hierbij om de bekende bezienswaardigheden zoals het Collosseum, het Forum Romanum, het Pantheon, De Sint-Pietersbasiliek, de Trevifontein en het Monument van Victor Emanuel II.

Onze appartementen in Centro Storico:

 

La Bellezza Spagnola

€ 399

Aanbieding voor een lang weekend!

Huur dit appartement in januari of februari voor een lang weekend voor een voordelige prijs. Deze aanbieding is alleen geldig in het weekend van vrijdag t/m maandag (4 dagen).

2 personen voor € 399,-
(inclusief schoonmaak- en administratiekosten!)

Appartement ´La Bellezza Spagnola´ ligt in het Historisch Centrum op 100 m van Piazza di Spagna. Het gebied rondom de Spaanse Trappen is één van de drukste delen van Rome. Wanneer u in dit appartment verblijft begeeft u zich tussen designer winkels, restaurants en bars. Dit niet alleen, maar ook vele leuke pleinen, pittoreske straatjes en veel bezienswaardigheden zijn hier in overvloed te vinden.

foto 1 La Bellezza Spagnola