logo casa vacanza

Flaminia

Hippe wijk waar de locals zich graag begeven.

foto Flaminia
direct contact

Vul hier uw gegevens in en wij
nemen z.s.m. contact met u op.

Ligging appartementen

Over Flaminia

Flaminia is een keurige, maar vooral ook hippe wijk die in het noorden van Rome ligt. In deze wijk ontmoeten veel bekende Italianen elkaar graag. Er zijn veel gezellige barretjes en (vis)restaurants waar u zeker zult genieten van de intense Romeinse sfeer.

Op het Piazzale di Ponte Milvio, aan het einde van de Via Flaminia, is dagelijks een markt te vinden waar de Romeinen vooral naar toe gaan voor verse vis. Van maandag tot en met zaterdag wordt hier elke ochtend groots ingeslagen door de Romeinse huishoudens: van zalm tot kreeft, van vongole tot sint-jakobsschelpen. Naast het ruime aanbod van verse vis kunt u op Ponte Milvio ook terecht voor verse groenten, fruit en andere Italiaanse lekkernijen. De inwoners van Rome zijn dol op deze markt en na een bezoekje zult u snel ontdekken waarom.

De wijk dankt haar naam aan de eeuwenoude en bekende weg de Via Flaminia. Deze weg begint in Rome bij de Porta del Popolo bij de Aureliaanse Muur en steekt vervolgens de Milvische Brug (de Ponte Milvio) van de Tiber over. De Via Flaminia loopt verder richting Umbrië en eindigt pas langs de kust richting Rimini in de regio Emilia-Romagna.

Wist u dat...

De Ponte Milvio waarschijnlijk de meest romantische brug van Rome is en hoe dat komt? Deze brug was vroeger gewoon een van de vele bruggen over de Tiber, nu kan de Ponte Milvio zich meten met andere grote toeristische attracties. De aanstichter van deze plotselinge populariteit is Federico Moccia, een jonge Romeinse schrijver die met zijn romans de harten van vele jongeren wist te veroveren. In zijn roman Ho voglia di te bezegelen de twee hoofdpersonen, Step en Gin, hun liefde door een fietsslot vast te maken aan een van de lantaarnpalen op de brug en de sleutel in de rivier te gooien. Het boek was een geweldig succes in Italië, maar vooral nadat de roman verfilmd was, volgden honderden jonge Romeinen het voorbeeld van Step en Gin. Dit had zelfs tot gevolg dat de lantaarnpalen op de brug binnen de kortste keren op het punt stonden onder het gewicht van de fietssloten te bezwijken. De burgemeester van Rome besloot om er nog een aantal palen bij te laten zetten.

Hier ter ere van de Olympische Spelen in 1960 twee stadia zijn gebouwd? Het Pelazetto dello Sport en het Stadio Flaminio zijn tegenwoordig nog steeds in gebruik, voornamelijk voor de rugbywedstrijden van de Six Nations Cup.

Onze appartementen in Flaminia: