logo casa vacanza

Prati

Lekker dicht bij de Paus

foto Prati
direct contact

Vul hier uw gegevens in en wij
nemen z.s.m. contact met u op.

Ligging appartementen

Over Prati

De wijk Prati is een ideale wijk voor toeristen en zakenreizigers die centraal in Rome willen verblijven in een veilige en schone buurt. Deze wijk ligt pal naast Vaticaanstad en wordt vaak in één adem met deze stad genoemd, hoewel dit dus eigenlijk onjuist is. Prati is een welvarende wijk en dit is dan ook goed te zien aan de huizen, parken, winkels en restaurants.

Wanneer u zich hier bevindt moet u zeker even een kijkje nemen bij Piazza Risorgimento. Dit is een prachtig plein dat recentelijk is gerestaureerd. Nieuwe lange stenen banken, bloemperkjes, palmen en verlichting hebben het plein fraai heringericht. Piazza Risorgimento vormt het kruispunt van de Via Cola di Rienzo en de wat rustigere Via Crescenzio. De Via Cola di Rienzo is een leuke winkelstraat. Deze winkelstraat is een stuk rustiger dan de winkelstraten in het Historisch Centrum, maar zeker niet minder aantrekkelijk! Rondom deze straat zijn de meeste restaurants gelegen. Ook het Piazza Cavour is een mooi plein waar aangenaam veel groen te zien is. Prati ligt tegen het bekende gebouw Castel Saint´ Angelo met haar bijbehorende brug aan, wat zeker een bezoek waard is wanneer u in Rome vertoeft. Aan de zijde van de Tiber aan de kant van het kasteel is er een leuke markt te vinden waar voornamelijk veel souveniertjes te koop zijn. Van zonnebrillen tot sieraden en van posters tot lekkernijen, het is er allemaal. Ook zijn hier vaak artiesten te vinden, zoals muziekmakers en kunstenaars die zorgen voor een extra vrolijke en bijzonder sfeer.

Wist u dat...

Rome oorspronkelijk en nu nog steeds verdeeld is in een aantal Rioni? Dit zijn de stadsdelen die in Rome voorkomen. Door de jaren heen werden er steeds nieuwe Rioni toegevoegd en werden de al bestaande Rioni vaak op nieuwe manieren opgedeeld. Dit was noodzakelijk nadat Rome, na de eenwording van Italie, de hoofdstad van het land werd, wat een grote bevolkingsgroei tot gevolg had. De laatste toegevoegde Rione was Prati en dit is ook de eerste en enige van de nu 22 Rioni die zich buiten de Aureliaanse Muren bevindt. Vanaf 1926 zijn er wel nieuwe delen aan de stad toegevoegd, maar echter niet onder de noemer Rioni maar als Quartieri. Op het moment zijn er 35 quartieri, (inclusief 3 in Ostia). Een aparte plaats wordt uiteraard ingenomen door Vaticaanstad, wat een aparte staat vormt binnen de stad Rome.

Prati is afgeleid van de naam´Prata Sancti Petri´? Dit verwijst naar de velden van Sint Pieter, vanwege de nabijheid van het Vaticaan.

Onze appartementen in Prati:

 

Appartement San Pietro

€ 895

De naam van het appartement zegt het al, het ligt vlakbij misschien wel de bekendste trekpleister van Rome, de Sint Pieterskerk. De wijk waar dit appartement gelegen is heet Prati en ligt pal naast Vaticaanstad en wordt als wijk vaak in één adem met deze stad genoemd. Dit is een ideale wijk voor toeristen en zakenreizigers die centraal in Rome willen verblijven in een veilige en schone buurt. Hier zijn veel leuke reataurants, winkels en parken te vinden. Om de hoek van dit appartement ligt het bekende kasteel San Angelo waar aan de zijde van de Tiber een leuke markt te vinden is. Ook treden hier ´s avonds vaak mensen op die muziek of kunst aan het maken zijn.

foto 1 Appartement San Pietro